Fietsroute

Fietsen in Zeeland met fietsverhuur

De beste manier om 5-sterren fietsprovincie Zeeland te ontdekken is natuurlijk op de fiets.

5-sterren fietsprovincie

Zeeland is benoemd tot 5-sterren fietsprovincie door het Landelijk Fietsplatform. Dat is het hoogst haalbare niveau voor een fietsprovincie. De kwaliteit van het fietsknooppuntensysteem, het onderhoud van het netwerk, de toegankelijkheid van de route-informatie en de vele Fietscafés langs de routes door Zeeland zijn daarbij doorslaggevend.   

Het Zeeuwse fietsknooppuntennetwerk biedt allerlei mogelijkheden om te fietsen in Zeeland. Je kunt zelf je route samenstellen.

Kijk eens op de website:

https://www.fietsnetwerk.nl/fietsroutes/zoeken/renesse/

TIP van Beachweb Sports: Download de fietsknoop app

https://www.fietsknoop.nl

fiersroutes en gfietsverhuur zeeland

Hier een voorbeeld van een route:

Fietsroute over de kop van Schouwen

lengte 30.06 km thema dorpen, lekker, natuurlijk.
Serooskerke, Burgh-Haamstede, Renesse

Renesse aan Zee heeft misschien nog de naam van vakantiegebied voor jongeren, maar de laatste jaren heeft het dorp zich ontwikkeld tot een echte familiebadplaats. De heren van Renesse waren mannen met invloed. Hun kasteel, slot Moermond, bestaat nog. De kinderen van heer Alard stichtten een dorp dat ze Sheralardskindskerke noemden, later verbasterd tot Serooskerke. Bij Serooskerke brak in 1953 de dijk door, waardoor de polder Schouwen onder water liep. Door nieuwe bedijking ontstond natuurgebied de Schelphoek. Hoewel Burgh en Haamstede een plaats vormen, zijn beide dorpen waaruit ze ontstaan zijn nog goed te herkennen.

fietsverhuur fietsroute zeeland

U KUNT NATUURLIJK OOK EEN FIETSROUTE BIJ ONS KOPEN